Specjalizująca się w produktach mrożonych i półproduktach dla gastronomii koszalińska firma handlowa Allfood uczciła swoje dziesiąte urodziny, organizując kolejne doroczne Spotkania Gastronomiczne. Odbyły się one tradycyjnie w kołobrzeskim hotelu Aquarius.
Impreza ma już swoją tradycję i sprawdzoną formułę. Stanowi przede wszystkim okazję do prezentacji oferty firm, dla których Allfood jest dystrybutorem. Goście zaś to gastronomicy z całej niemal północno-zachodniej Polski. Kucharze reprezentujący poszczególne spożywcze marki gotują na oczach widzów, po czym częstują ich wyczarowanymi daniami powstałymi z produktów, którymi na co dzień handluje Allfood.
Na finał gotują goście specjalni – w tym roku byli nimi Michelle Moran i Mikołaj Rey. Obaj udowodnili po raz kolejny, że są nie tylko mistrzami kuchni, lecz również showmanami potrafiącymi nawiązać z znakomity kontakt z publicznością. Imprezę prowadzili wspólnie Edyta Herbuś oraz Marek Rogala, dyrektor koszalińskiego oddziału firmy Allfood.