D7A0326 Kronika

Powrót do dobrej tradycji

Foto: Cezary Żukowski / Migawkowe

W ostatnią sobotę karnawału odbył się, organizowany przez Okręgową Izbę Lekarską w Koszalinie, Bal Lekarza.

To drugi, po długiej przerwie bal i powrót do dawnej, dobrej tradycji. W gościnne progi Restauracji Fregata przybili lekarze nawet z odległych zakątków naszego kraju, a także nasi przyjaciele, przedstawiciele zupełnie różnych medycznych zawodów. 

Szefowie kuchni Restauracji Fregata: Szymon Skierka, Magdalena Perszke oraz Artur Żuk serwowali gościom wykwintne dania, a jak to przystało na bal, parkiet rozgrzał się do czerwoności. We wspaniałej atmosferze czas płynął bardzo szybko, tańcom, rozmowom nie było końca, niemal do białego rana. Jak zapowiadają organizatorzy, tradycja Balu Lekarza wraca na dobre.