Luksusowy Dune Beach Resort znajduje się w Mielnie przy linii brzegowej Morza Bałtyckiego. Niesamowite widoki zapewnia sąsiedztwo piaszczystej plaży. W resorcie znajduje się 330 luksusowych apartamentów, które spełnią oczekiwania każdego gościa.

Porzucając tętniącą życiem promenadę można skryć się w strefie relaksu. Dune Beach Resort oferuje dla swoich gości przestrzeń wellness. To wyjątkowe miejsce zapewniające wyjątkowe doznania dla ciała i ducha. Każdy fragment przestrzeni powstał z myślą o Państwa zadowoleniu.

– W okresie jesiennym dla naszych gości przygotowaliśmy specjalne weekendowe pakiety. W trakcie pobytu w naszych apartamentach można zrelaksować się w strefie wellness & fitness, a także spróbować smaków nowo otwartej restauracji – mówi Magdalena Ziętek, dyrektor zarządzający Dune Beach Resort.

Druga restauracja w Dune Resort przyjęła formułę brasserie. Zaprasza ona na szybki posiłek, nie wyznaczając sztywno pór serwowania określonych dań. Tak więc będzie można do niej wpaść jeszcze przed południem na późne śniadanie albo wczesny lunch, licząc na to, że bez długiego oczekiwania zjemy co tylko sobie zażyczymy z długiej listy przekąsek i potraw.

W Dune Brasserie obowiązuje home made food philosophy. Na miejscu, robimy wszystko co tylko się da: makarony, pieczywo, pizzę na cieście z własnego zakwasu, lody, ale również majonezy, pasty, sosy, demiglasy, czyli bazy do sosów i zup. Chodzi o to, by wszystko miało spójny, niemal domowy charakter.

– W związku z tym, że nasza restauracja jest częścią resortu, przygotowaliśmy również ofertę śniadaniową – mówi Paweł Zelewicz, manager gastronomii. – Śniadania są dostępne codziennie od 8:00 do 10:30. W ofercie znajdą Państwo elementy śniadania kontynentalnego ze świeżo pieczonymi croissantami oraz śniadania gorącego z jajecznicą, grillowanymi pieczarkami i wędzonym bekonem.

Po śniadaniu praca restauracji zaplanowana jest od godziny 12.00 do 22.00. Stąd w karcie pojawi się część dań kojarzących się z wczesnymi lunchami, a są to głównie tosty, sandwiche, pasta lub risotto.
Wprowadziliśmy dużo przekąsek, które mogą zagrać rolę dania głównego. Jest więc Sałatka Cezar, marynowany tuńczyk z ogórkiem, carpaccio wołowe, lekko grillowany tatar. Ten ostatni przygotowujemy w identyczny sposób, jak serwuje się go w Cannes czy innych miejscach francuskiej Riwiery.

Wśród dań mięsnych na szczególną uwagę zasługuje Stek Turnedos Rossini – danie z wyjątkową historią. Według tradycji jego autorem jest kompozytor i znawca kuchni Gioacchino Rossini. Ponoć gdy zamówił kiedyś danie swego pomysłu, serwujący je kelner uznał je za tak niesmaczne, że odwrócił się plecami do kompozytora i jego potrawy. W rzeczywistości jednak to danie wyjątkowo wyrafinowane, które podaje się w towarzystwie trufli i foie gras i które ma swoich miłośników na całym świecie.

Na deser koniecznie trzeba spróbować naszych lodów i sorbetów, które przygotowujemy sami w niewielkich ilościach, aby zawsze były świeże.

Warto dodać, że druga restauracja w Dune Resort może w swoim wnętrzu przyjąć jednocześnie około 60 gości, a 100 w części zewnętrznej. Tak więc przy dobrej pogodzie w lokalu może spotkać się przy posiłku ponad 150 osób. Lokal ma własną kartę win i napojów. Jeśli ktoś ma ochotę na jakiegoś szczególnego drinka, może go zamówić w cocktail barze.

 

 

Dune Resort – podwójna przyjemność!

Połącz wypoczynek w luksusowym w apartamencie z testowaniem smaków w nowej restauracji.
Taki weekend zostanie w Twojej pamięci na długo!

Więcej informacji:
www.dunebeachresort.com

Rezerwacje:
+48 606 700 607
Rezerwacja stolika:
+48 501 870 805