Dystrybutor kluczowych marek spożywczych, zaopatrujący zarówno gastronomię jak i handel detaliczny – koszalińska firma Allfood – od kilku lat, zawsze wczesną wiosną, organizuje wydarzenie łączące w sobie cechy branżowej giełdy, inspiracji kulinarnych i integracji środowiskowej. Jej doroczne Spotkania Gastronomiczne Allfood gromadzą kilkuset gości. Nie inaczej było i w tym roku w kołobrzeskim hotelu Aquarius. A wszystko odbyło się niemal „za pięć dwunasta”.
„Za pięć dwunasta”, bo już tydzień później zaczęły się pojawiać ograniczenia w kontaktach społecznych wywołane narastającą pandemią koronawirusa i podobne wydarzenie nie byłoby już możliwe.
Co roku podczas Spotkań Gastronomicznych Allfood występują znakomici kucharze, którzy z produktów dostępnych w ofercie firmy na oczach publiczności przyrządzają ciekawe potrawy. Oczywiście efekt ich starań publiczność ma również okazję posmakować. Tym razem swoim kunsztem czarowali Robert Makłowicz i Mikołaj Rey.
Allfood jest dynamicznie rozwijającą się firmą, specjalizującą się w handlu produktami mrożonymi. Korzystając z własnej floty samochodów dostawczych dostarcza je do odbiorców na terenie całej północno-zachodniej Polski. Wakacje to dla niej wielkie wyzwanie, bo liczba punktów gastronomicznych w pasie nadmorskim pomnaża się wielokrotnie.
Wspomniana impreza odbyła co prawda kilka miesięcy temu, ale uznaliśmy, że warto ją odnotować (relację fotograficzną znajdą Państwo w Kronice Prestiżu). Wobec utrzymujących się ograniczeń sanitarnych nie wiadomo, kiedy będzie okazja do pokazania kolejnej.