oDSC 0213 Zdrowie i uroda

Dieta Figura – 5 posiłków dziennie z dowozem do domu lub pracy

Odżywianie to sztuka zarządzania czasem – twierdzi Monika Koźlakiewicz, współwłaścicielka spółki MWM Group, która zarządza marką Dieta Figura. Pudełka z pysznym i zdrowym cateringiem trafiają codziennie do wielu miejscowości Pomorza Środkowego do osób, którym gotowanie trudno zmieścić w napiętym grafiku obowiązków. Posiłki przygotowywane są w super nowoczesnej kuchni zlokalizowanej w Koszalinie.
Stosowanie diety zazwyczaj kojarzy się z ograniczeniami, byciem głodnym, ale nic bardziej mylnego: dieta to ciągłe jedzenie – podkreśla Monika Koźlakiewicz. – Do tego dochodzi robienie zakupów, gotowanie, racjonalna gospodarka produktami. Dlatego Dieta Figura okazała się wybawieniem dla osób chcących zdrowo się odżywiać, sportowców potrzebujących specyficznego jadłospisu, osób odchudzających się oraz wszystkich, którzy nie mają czasu na gotowanie.

 

Świeżo i zdrowo

W  ofercie jest osiem rodzajów diet: SLIM, OPTIMUM, FIT, SPORT, NO MEAT, NO FISCH, VEGE, OFFICE. Najpopularniejszą z nich jest dieta OPTIMUM, która stosowana jest jako sposób na zdrowe odżywianie. Dieta Figura „zdrowotności” przestrzega rygorystycznie, na każdym etapie przygotowania i dostarczania cateringu. – Nie smażymy, gotujemy i pieczemy na parze, – uściśla.

Monika Koźlakiewicz. – Nie używamy żywności przetworzonej. Nasze dania powstają z produktów najwyższej jakości, m.in. świeżych warzyw i owoców, pełnoziarnistych produktów zbożowych, nabiału, chudego mięsa, ryb i naturalnych produktów bogatych w składniki odżywcze.

Każdy składnik przechodzi przez nasze ręce. Nie odkładamy niczego „na jutro”. Pracujemy w myśl zasady: dziś kupujemy, dziś gotujemy, dziś dostarczamy do klienta. Jedzenie dostarczane jest autami wyposażonymi w chłodnie. Pracujemy zgodnie z procedurami HACCP, które gwarantują zachowanie najwyższych zasad bezpieczeństwa od dostawy produktów spożywczych, ich obróbki po pakowanie i dowóz gotowych produktów do klienta.

 

Profesjonalnie i z sercem

Monika Koźlakiewicz wspomina: – Zaczynaliśmy 2 lata temu. Pierwsze posiłki przygotowywaliśmy w wynajętej kuchni, gdzie przeszkolony personel pracował pod naszym nadzorem. Zainteresowanie cateringiem przerosło nasze oczekiwania, a możliwości produkcyjne tejże kuchni wyczerpaliśmy stosunkowo szybko. Znaleźliśmy się w położeniu dość niefortunnym. Ani w Koszalinie, ani w jego okolicach nie było obiektu/kuchni, który sprostałby naszym potrzebom. Wówczas narodziła się koncepcja uruchomienia własnej kuchni.

Nowa kuchnia została zaprojektowana i wyposażona w profesjonalny sprzęt gastronomiczny na powierzchni blisko 300 m2. – Kuchnia jest przygotowana do pracy na trzy zmiany, na każdej możemy obsłużyć kilkuset klientów – uśmiecha się Monika Koźlakiewicz.

Przygotowanie pracownika do pracy w cateringu dietetycznym trwa kilka miesięcy. Każdy pracownik na swoim stanowisku musi być samodzielny, mieć wiedzę o typach diety, produktach, sposobach przygotowywania posiłków. – Rzemiosła można nauczyć każdego, ale trzeba dużo czasu, żeby znaleźć ludzi lojalnych i odpowiedzialnych, którzy identyfikują się z pracą – zaznacza Monika Koźlakiewicz. – W gotowanie trzeba wkładać serce, wtedy są efekty i satysfakcja.

Dieta Figura kuchnia

Wygodnie i na czas

Pierwszy krok do zamówienia diety to wejście na stronę internetową www.dietafigura.pl i skorzystanie z kalkulatora dietetycznego. Jego obsługa jest prosta i umożliwia ustalenie właściwej kaloryczności i rodzaju diety. Składając zamówienie płatności można dokonać szybkim przelewem. – Jeśli dziś klient złoży zamówienie to nawet jutro będzie ono realizowane – zapewnia Monika Koźlakiewicz.

„Pudełko” firma dostarczy o wskazanej godzinie, nawet bardzo wczesnej. Do domu, pracy lub we wskazane miejsce. Opcje dostawy są dwie: dzień wcześniej późnym wieczorem lub rano. Posiłki pakowane są w pudełka, a te w estetyczne, kartonowe opakowania lub papierowe torby.

Logistyka prowadzenia cateringu dietetycznego jest najważniejsza i zarazem najtrudniejsza. Zwłaszcza, że Dieta Figura obsługuje nie tylko Koszalin, ale wiele innych miejscowości Pomorza Środkowego, m.in.: Miastko, Bytów, Słupsk, Sławno, Szczecinek, Białogard, Karlino. – Podstawą jest zachowanie świeżości i dowiezienie diety na określony czas – zaznacza Monika Koźlakiewicz.

 

www.dietafigura.pl

tel. 500 011 326