Maciej Buczek – przedsiębiorca z 14-letnim doświadczeniem w wielu branżach. Absolwent Uniwersytetu Szczecińskiego. Wraz z żoną prowadzi rodzinną włoską restaurację Toscana w centrum Koszalina (ulica Domina 5, Pasaż Milenium). W biznesie kieruje się zasadą – cokolwiek w życiu robisz, rób to dobrze. Obecnie oddany pasji gotowania i podróżowania. Ojciec dziesięcioletniego syna. Mąż kochanej żony.

 

1. Kiedy byłem dzieckiem, chciałem zostać…
… mechanikiem. Uwielbiałem babrać się w smarze.

2. W szkole…
… nie byłem pilnym uczniem.

3. Moja pierwsza praca…
… byłem tak zwanym piratem – nie wyszło mi to na dobre :)

4. Pierwsze zarobione pieniądze…
… zainwestowałem we własny biznes.

5. Żeby odnieść sukces w zawodzie…
… trzeba się mu całkowicie poświęcić, a najlepiej robić to, co się lubi.

6. Dobry szef…
… o, tego chciałbym się nauczyć!

7. U pracowników cenię…
… uczciwość i chęci, ale tego ostatnio coraz mniej u nich widać.

8. Kogo bym nie zatrudnił…
… każdy ma szansę, jeśli tylko wykazuje inicjatywę.

9. Prywatnie jestem…
… małym chłopcem, uwielbiam zabawki :)

10. Dzień zaczynam…
… od dobrej kawy, a nawet dwóch.

11. Rodzina…
… jest dla mnie całym światem.

12. Zawsze znajdę czas…
… aby uczestniczyć w ważnych dla mojego syna wydarzeniach – nawet kosztem pracy.

13. Moim marzeniem jest…
… zostać podróżnikiem jak Wojciech Cejrowski.

14. Kiedy nie pracuję…
… śpię.

15. Moje hobby to…
… zbieranie masy gadżetów, które mają się kiedyś do czegoś przydać.

16. Sport jest dla mnie…
… czymś obcym, chyba że syn poprosi.

17. Dewiza , którą chcę przekazać innym…
… życie jest jak moneta: możesz wydać ją na co chcesz, ale tylko jeden raz.