Mieleńska Dune Restaurant Cafe Lounge przyzwyczaiła klientów do weekendów tematycznych. To swoista smakowa podróż po świecie. Tym razem celem była Japonia i jej popisowe danie. ‎Rolę przewodnika po tajemnicach sushi odegrał Marek Siol (szef kuchni orientalnej w krakowskim Sakana Sushi i blogger z http://hungryeyes.pl). Na oczach gości przygotowywał kolejne porcje, podchodził do stolików, rozmawiał z gośćmi i przygotowywał zestawy w ramach specjalnych życzeń.

 
Mówi Dominik Kępa, menedżer Dune Restaurant Cafe Lounge: – Weekendy tematyczne są po to, by wciąż czymś zaskakiwać stałych gości i skusić ich do odkrywania nowych smaków. Najczęściej skupione są wokół kuchni, ale bywa że niespodzianki kryją się również w ofercie baru. Kolejnych „tematów” naszej wspólnej smakowej podróży można szukać na facebookowym profilu restauracji.